Storingsdiagnose

Ook voor een brandend storingslampje kunt u terecht bij Autobedrijf Gerdes. Wij beschikken over apparatuur om de storing aan uw auto uit te lezen en te verhelpen.

Om de juiste diagnose te kunnen stellen sluiten wij uw auto aan op moderne diagnoseapparatuur die de storing of fout uit het geheugen kan uitlezen. Vervolgens moet de oorzaak van de storing nog worden gevonden én worden verholpen.

Voertuigen zijn voorzien van diverse computers. Deze computers managen het complete voertuig en gebruiken daarvoor software. In deze software kunnen afwijkingen voorkomen die soms op een later tijdstip naar voren komen. Het probleem is herkend, een component vervangen en het probleem is niet volledig verholpen, of het probleem komt terug, het is dan goed mogelijk dat er een software update nodig is.

Onze vakkundige monteurs worden regelmatig bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Zo kunnen zij snel constateren wat er precies mis is en hoe we dit op kunnen lossen.

Er brandt een lampje, wat nu?

Een brandend storingslampje is geen reden tot paniek. Over het algemeen geldt de regel: rood is stoppen, oranje is (voorzichtig) doorrijden. Wel is het belangrijk om te weten waarvoor welk lampje dient. U kunt dit terugvinden in de documentatie van uw auto. U kunt ook onze eigen Autobedrijf Gerdes app downloaden waarin o.a. alle storingslampjes van uw auto terug zijn te vinden. Bij twijfel kunt u ons natuurlijk bellen.

 

Storing en diagnose